Land+Water
  • Home
  • Dijken
  • Arcadis werkt aan dijkverbetering Doeveren

Arcadis werkt aan dijkverbetering Doeveren

Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis werkt in opdracht van waterschap Aa en Maas aan de verbetering van de Maasdijk ter hoogte van het dorp Doeveren (Noord-Brabant). Het hoogwater op de Maas in juli 2021 bevestigde het risicobeeld dat het dijktraject bij het dorp Doeveren niet voldoet aan de in 2017 wettelijk gestelde veiligheidsnorm. Daarom helpt Arcadis bij het verbeteren van dit vier kilometer lange traject.
Arcadis werkt aan dijkverbetering Doeveren

Arcadis tekent in dit contract voor de planuitwerkingsfase. Het doel is om te komen tot een definitief ontwerp én projectbesluit voor de aanbesteding van het fysieke bouwen. Denk daarbij naast hoe het eruit komt te zien, ook aan de conditionerende onderzoeken, procedures en vergunningen. Het waterschap en Arcadis vormen samen één team dat staat voor de projectambities: snel en zorgvuldig, versterken van ruimtelijke kwaliteit en het soepel doorlopen van alle procedures.

Waterveiligheidsopgave

Dijkverbetering Doeveren is een uniek project vanwege de aanpak, waarbij agile wordt gewerkt met scrum. Dit draagt bij aan een snel en zorgvuldig proces, waarbij alleen datgene wordt gedaan wat écht nodig is. Diederik van Hogendorp is voor Arcadis manager planuitwerking: “Dijkverbetering Doeveren is een uniek project in een mooie landelijke omgeving. Recent hoogwater bevestigd de waterveiligheidsopgave, onze opgave staat voor een zorgvuldig maakbaar én duurzaam dijkontwerp. Medio 2025 moet het Projectbesluit gereed zijn voor besluitvorming, waarna de aanbesteding voor de realisatiefase volgt. Begin 2026 ronden wij de geplande werkzaamheden af.”

Ton van Gorp, werkzaam bij waterschap Aa en Maas als projectmanager binnen het dijkverbeteringsproject voegt hieraan toe: “Wij gaan een uitdagende fase tegemoet waar we vol vertrouwen met Arcadis instappen. De gehele planuitwerkingsfase van het project pakken we agile aan. Het doel is om om een zo kort mogelijk doorlooptijd van deze fase te realiseren. Arcadis heeft zich hierop voorbereid. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in om gezamenlijk aan de slag te gaan en het voorkeursalternatief uit te werken tot een passend dijkontwerp voor bewoners en andere belanghebbenden.”

Laatst bijgewerkt: Fr 10 May 2024


Agenda

Bekijk meer

Hoe blijf jij op de hoogte?