Land+Water
Land+Water 2024 Editie 2

Land+Water 2024 Editie 2

Publicatiedatum: Friday, 8 March 2024

De maart 2024 editie van "Land+Water" brengt een reeks artikelen die zich richten op waterbeheer, klimaatadaptatie en infrastructurele ontwikkelingen. Hier is een overzicht van de belangrijkste artikelen die technische professionals inzicht...

Profiteer van onbeperkte toegang tot premium content van Land+Water

Nieuw bij Land+Water? Abonneer nu en krijg volledige toegang tot al onze online magazines en artikelen. Informatie over abonneren

Al geabonneerd? Om direct dit magazine te lezen kunt u hier inloggen.

Wat kun je lezen in deze editie van Land+Water?

De maart 2024 editie van "Land+Water" brengt een reeks artikelen die zich richten op waterbeheer, klimaatadaptatie en infrastructurele ontwikkelingen. Hier is een overzicht van de belangrijkste artikelen die technische professionals inzichten en updates bieden over relevante projecten en onderzoeken in hun vakgebied.

  1. Klimaatadaptatie en infrastructuur: Op pagina 10 wordt uitgelegd hoe stedelijke infrastructuur kan worden aangepast aan klimaatveranderingen door het integreren van groene daken, waterpleinen en andere innovatieve watermanagement oplossingen. Dit artikel biedt praktische voorbeelden en inzichten die van direct belang zijn voor stedenbouwkundigen en beleidsmakers.

  2. Duurzame baggertechnieken: Op pagina 16 wordt de focus gelegd op hoe Waterschap Noorderzijlvest duurzaamheid integreert in hun baggerstrategieën voor 40 km aan waterwegen. De technieken en strategieën die hier worden besproken zijn essentieel voor waterbeheerders die milieuvriendelijke methoden willen implementeren.

  3. Watermanagement in snelwegbermen: Deze innovatie wordt op pagina 18 beschreven. Het artikel belicht hoe snelwegbermen functioneren als buffers voor hemelwater en wat de voordelen hiervan zijn voor het stedelijk waterbeheer.

  4. Aanpak van Rijkswaterstaat tegen lekkages: Op pagina 20 wordt uitgelegd hoe Rijkswaterstaat omgaat met lekkages in infrastructuur, met speciale aandacht voor verdiepte wegen. Dit artikel is van groot belang voor ingenieurs die betrokken zijn bij het onderhoud en de ontwikkeling van duurzame infrastructurele werken.

  5. Alternatieven voor zandzakken bij overstromingsbeheersing: Dit artikel, te vinden op pagina 14, verkent verschillende alternatieven voor zandzakken die helpen bij efficiëntere overstromingsbeheersing. De informatie is zeer relevant voor professionals betrokken bij crisismanagement en rampenpreventie.

  6. Innovaties in vismigratie en lightrail projecten: Op pagina's 30 en 34 worden twee grote projecten besproken: de bouw van een vismigratierivier bij de Afsluitdijk en de betrokkenheid van Nederlandse ingenieurs bij een lightrail-project in Zuid-Korea. Deze artikelen zijn bijzonder interessant voor ingenieurs die werken aan grote civieltechnische en ecologische projecten.

Deze editie zit dus weer boordevol actuele informatie die essentieel is voor iedereen die werkzaam is binnen de civiele techniek en milieutechniek. Voor volledige toegang tot de artikelen, is het noodzakelijk dat u als abonnee bent ingelogd, of overweeg een abonnement af te sluiten om geen updates te missen van de nieuwste ontwikkelingen in uw vakgebied.