Land+Water
  • Home
  • Sluizen
  • Rijkswaterstaat gunt combinatie Orion vervangings- & renovatieproject ‘Tilburg 3’

Rijkswaterstaat gunt combinatie Orion vervangings- & renovatieproject ‘Tilburg 3’

Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor het TB3-project gegund aan een consortium onder de naam Orion van Istimewa Elektro, Mourik Infra en Yunex Traffic. Dit strategische infrastructuurproject is een omvangrijk renovatie- en onderhoudsproject voor de waterwegen in Noord-Brabant en Midden-Limburg. Het project, dat deel uitmaakt van het landelijke programma Vervanging & Renovatie (VenR), zal de komende jaren een cruciale bijdrage leveren aan de modernisering en verduurzaming van de infrastructuur in deze regio.
De renovatie is cruciaal voor de vlotte doorvaart op de waterwegen en de bereikbaarheid van de containerterminals en klasse IV-vaarwegen.

In het project TB3 ligt de nadruk op disciplines als elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De werkzaamheden, die gepland staan van 2025 tot 2029, omvatten de renovatie en vernieuwing van technische installaties bij waterreguleringswerken, sluiskolken en beweegbare bruggen. Het doel is om deze objecten niet alleen technisch up-to-date te maken, maar ook veiliger en duurzamer. Onder de geplande werkzaamheden vallen onder andere het vernieuwen van verschillende soorten aandrijvingen, het vervangen van camera’s en het moderniseren van geluid- en marifooninstallaties.

Continuïteit en toekomstbestendigheid

Met het project TB3 wordt een belangrijke stap gezet richting het waarborgen van het dagelijks goed functioneren van de sluizen, beweegbare bruggen en waterreguleringswerken in de regio. Deze renovatie is cruciaal voor de vlotte doorvaart op de waterwegen en de bereikbaarheid van de containerterminals en klasse IV-vaarwegen.

"Wij zijn verheugd om deze belangrijke opdracht te mogen uitvoeren voor Rijkswaterstaat", zegt Jos Thijs, projectmanager van TB3 namens Orion. "Deze gunning bevestigt het vertrouwen dat Rijkswaterstaat heeft in onze gezamenlijke expertise en innovatieve oplossingen.”

Mourik Infra, een familiebedrijf op het gebied van infrastructuur, industriële diensten, bouw en milieutechniek, richt zich op de fysieke aanleg en aanpassingen van de verkeerssystemen. Yunex Traffic, gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve systemen om mobiliteit veiliger, efficiënter en duurzamer te maken, zal verschillende beweegbare objecten met de bediencentrale Tilburg zelf moderniseren en een mobiele bedienpost realiseren. Istimewa Elektro, system integrator, verzorgt het dagelijkse preventief en correctief onderhoud en is daarnaast verantwoordelijk voor ombouw van de E&IA installaties van de objecten ten behoeve van de VenR opgaaf.

Laatst bijgewerkt: Th 27 June 2024


Agenda

Bekijk meer

Hoe blijf jij op de hoogte?