Land+Water
  • Home
  • Actueel
  • Bezoek dijkversterking Tiel-Waardenburg tijdens de ‘Dag van de Bouw’

Bezoek dijkversterking Tiel-Waardenburg tijdens de ‘Dag van de Bouw’

Altijd al een kijkje willen nemen bij een dijkversterking in uitvoering? Kom op zaterdag 8 juni naar de ‘De Dag van de Bouw’. Op deze dag stellen bouw- en infrabedrijven hun bouwplaatsen open voor jong en oud en is er van alles te doen en te beleven. Zo ook bij dijkversterking Tiel-Waardenburg.
Foto: Waterschap Rivierenland

Op dit moment versterkt Waterschap Rivierenland bijna 20 kilometer Waaldijk tussen Tiel en Waardenburg. Bouwcombinatie Mekante Diek voert deze dijkversterking uit. Mekante Diek is een combinatie van DuraVermeer, Ploegam en Van Oord. Het bijzondere aan deze dijkversterking is, dat deze bijna geheel met elektrisch materieel wordt uitgevoerd.

Wat is er te doen?

Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn bezoekers welkom ter hoogte van de opgang Voorstraat-Waalbandijk in Neerijnen. Hier kan men de damwandstelling en elektrisch materieel van dichtbij bekijken. Een uitgezette looproute biedt meer informatie over de achtergrond van de dijkversterking, de werkzaamheden, archeologische vondsten en natuur. Ook zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. De entree is gratis.

Kijk hier voor meer informatie over de dijkversterking bij Tiel-Waardenburg.

Laatst bijgewerkt: Tu 28 May 2024


Hoe blijf jij op de hoogte?