Land+Water

CEDR Dublin Verklaring ondertekend

Onlangs is de CEDR Dublin Declaration ondertekend. Doel is te komen tot een toekomstbestendig pan-Europees wegennet dat de economie, de maatschappij en het milieu van Europa ondersteunt, met speciale aandacht voor verkeersveiligheid, connectiviteit, sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid.
De CEDR wil alle nationale wegbeheerders verenigen rond gemeenschappelijke uitdagingen

De CEDR (Conference of European Directors of Roads) wil alle nationale wegbeheerders verenigen rond gemeenschappelijke uitdagingen. De organisatie bestaat uit 29 leden, waaronder Nederland.

De Dublin Verklaring bevat opvattingen voor alle bij CEDR aangesloten landen, maar ook voor externe belanghebbenden zoals Europese ministeries, zusteragentschappen van CEDR, de industrie en de academische wereld. In deze context ligt de nadruk op efficiënte samenwerking met als doel de omvang, reikwijdte en impact van de gemeenschappelijke uitdagingen in kaart te brengen en een gezamenlijke respons te ontwerpen. Sommige van deze gemeenschappelijke uitdagingen hebben betrekking op de prestaties van de diensten die momenteel onder druk staan, de randvoorwaarden die in aantal en strengheid toenemen, het feit dat men bij besluitvorming steeds afhankelijker van elkaar wordt en de toenemende concurrentie om vaardigheden en andere maatschappelijke verwachtingen.

De verklaring is ondertekend in aanwezigheid van Jack Chambers, Iers staatsminister op het ministerie van Transport met speciale verantwoordelijkheid voor internationaal wegtransport en logistiek.

Laatst bijgewerkt: Sa 25 May 2024


Agenda

Bekijk meer

Hoe blijf jij op de hoogte?